15. juli: Le Chesne -> Rethel. Ardenner kanalen

Kl. 8:45 – 16:45. 35 km. 34 sluser
Slusedagen!! Afgang 8:45, så vi kan ligge først i køen til slusesystemet La Vallee de Montgou. 26 sluser for nedadgående, med mellem 200 og 300 m’s mellemrum. Ifølge kortene skal man regne med syv timer fra top til bund, men kl. 13:30 er vi igennem alle 26 sluser. Kun et par steder måtte der kaldes op til slusevagten, der så kom drønende i sin lille, hvide VNF varevogn.
Ved sidste sluse blev vi spurgt om, hvor vi kommer fra (Givet) og hvor vi skal hen (Champagne/Bourgogne), samt vi skulle aflevere vores fjernbetjening.

De efterfølgende sluser er fjernbetjente vha. en stang, som man skal dreje (mod uret) – det fungerer også fint. Ved første sluse efter ”serien” er der vagt på, og her får vi udleveret en lap papir med et telefonnummer, som vi kan ringe til, hvis der skulle opstå problemer med sluserne frem mod Port-a-Berry.

Kl. 16:45 ankommer vi til Rethel. Jeg tager straks Gabbi i snoren og går mod stationen, hvor Lukas skal ankomme ved 17-tiden (har vi aftalt i løbet af dagen). Det er timet perfekt; da vi ankommer til stationen er Lukas lige trådt ud foran stationen, under det store træ. Glædeligt gensyn 😊.

Vi går mod båden og får catchet up på hans dage med Counterstrike-vennerne i Zele ved Gent/Bruxelles. Han var over Paris og Champagne/Ardenner stationen for at komme hertil. 7 timers rejse og 100 Euro, bl.a. med TGV’en.
Vi har nu været undervejs med Hippocampus på kanalerne i 14 dage. Har tilbagelagt 1100 km og har 400 km igen de sidste 14 dage – lyder realistisk, men vi krydser alligevel fingre for at vi når Auxonne uden alvorlige stop undervejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *