17. juli: Reims -> Chalons-en-Champagne. Canal de l’Aisne a la Marne

Kl. 8:00 – 18:30. 50 km. 14-15 sluser. 2,3 km lang tunnel
Afgang kl. 8, i endnu en skøn og varm dag. Vi lægger hårdt ud med tre sluser i rap efter 1 km. På den 2. sluse er det lige ved at gå galt; jeg glider på stigen og mister fodfæstet et øjeblik, men får heldigvis holdt fast og kan kravle videre op… slipper med forskrækkelsen og lidt snavs på låret.

Vi passerer Sillery, en kirkegård for faldne soldater, kl. 9:45. Ved sluse 15, Beaumont, måtte vi vente lidt på en pram, der var foran os. Det går meget langsomt, når sådan en pram skal sluses op i de små, franske sluser.

Ved 12-tiden når vi den 2,3 km lange tunnel ved Mont de Billy. Vi sejler ind lige bag en pram – det vil vi ikke gøre igen! Den skaber meget turbulens i vandet og dens udstødning er ubehagelig. Og så kan man heller ikke se fremad. Så næste gang vil vi foretrække at være alene i en tunnel – eller forrest!


Efter tunnelen kommer der otte serie-sluser, som vi tager sammen med en fransk båd.
Kl. 16 ligger vi og venter ved sluse 11, Vraux, på ”Canal lateral de la Marne”. En stor pram skal ud, og en anden ind (fra vores retning), før vi kan komme igennem. Så den bliver 16:45 inden vi er igennem slusen. Vi drøner derudaf for at nå Chalons-en-Champagne inden kl. 18, hvor slusen i byen lige før havnen lukker. Vi er fremme fem minutter over… men heldigvis har vores tyske venner i Pearl ringet til ”slusemutter” og bedt hende om at holde slusen åben til vi kommer frem.

Vi finder en fin plads i den lille havn. Aftenen går med at få booket hjemrejse til Lukas. Det er ikke så enkelt… endte med TGV-tog til Paris og fly fra Charles-de-Gaulle hjem til København. Vi fik også lige gået en tur med Gabbi ned til stationen, hvor Lukas skal afsted fra i morgen tidlig kl. 6.55. Og så blev det også til et aftenbad bag båden i mørket. Lidt spooky, fordi de lange vandplanter fra bunden kildede under tæerne 😊.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *