Langres -> Cusey, Canal entre Champagne et Bourgogne

Kl. 8:45 – 16:00. 35 km. 24 sluser.
Vi smed trosserne kl. 8:45 samtidig med et dansk par fra Svendborg. Efter de sidste to sluser opad nåede vi den lange tunnel Balesmes.

Svendborg-båden kontaktede tunnelvagten og vi fik besked på, at vi godt kunne fortsætte mod tunnelen. Der var grønt lys, og vi klarede de 4,8 km i mørke og kulde – der var dog tændt lysstofrør langs siden, så vi kunne orientere os. I loftet var der tændt grønt lys i vores sejlretning, så vi satsede på, at vi ikke ville møde modgående!
Efter Balesmes tunnelen går det nedad resten af vejen til Middelhavet! Først otte serie-sluser der sænker os hver 5 m og herefter ca. 3 m pr. sluse. Efter dagens 24 sluser lægger vi til ved et liggested i Cusey, hvor der angiveligt både skulle været toilet/bad og vand – men det hele er lukket ned. Vi er indtil videre ikke så imponerede over liggestederne her på denne kanal.
I dag virkede ALLE sluser, hele vejen, så vi var fri for at forstyrre VNF.
Kl. 18:30 kommer regn og torden ind over Cusey. Vi har fået badet og vasket os i floden og er i gang med at bage boller og lave aftensmad. Det er hyggeligt at gå nede i båden og kokkerere mens regnen trommer på dæk og kaleche.
<img src="https://www.syhippocampus.dk/wp-content/uploads/2018/06/20170722_101832-300×169.jpg" alt="" width="300" height="169" class="aligncenter size-medium wp-image-1268"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *