Maxilly sur Saone -> Auxonne, Saone

Kl. 8:55 – 12:30. 30 km. 4 sluser.
Klokken er 8:58 – Lars er bekymret for om slusen nu åbner… der er stadig rødt lys. Men et minut senere kommer vores VNF-redningsmand fra i går drønende i sin lille hvide bil og starter den op. ”De fleste bekymringer er forgæves” 😊. Vi sejler ind i slusen sammen med en kanalbåd – en englænder, der sejler hernede på kanalerne hele året.

dav

Vi kommer gennem de to sidste sluser på Canal entre Champagne et Bourgogne og afleverer vores remote control i den sidste af dem. Nu er det Saone!
Kl. 10 er vi igennem første sluse på Saone. Systemet er her drejestangen. Vi lærer, at vi IKKE skal sejle ind i slusen før der er grønt lys – for så registrerer fotocellen os ikke og vi kan ikke starte slusningen. Lars aktiverer fotocellen manuelt, og så går det fint.
Lige pludselig har vi 15 km til næste sluse – en helt ny oplevelse. Hvad skal vi dog få tiden til at gå med 😊. Der er meget smukt på den ”rigtige” flod, grønt og frodigt og med træer, der hænger ud over bredden.
sdr

Kl. 12:30 når vi Auxonne. Senere på eftermiddagen får vi fat i havnefogeden John (fra Australien) der kan fortælle, at vi skal overvintre her og ikke i søsterhavnen Saint Jean de Losne. Vi skal altså slet ikke sejle mere i år. Lidt antiklimaks… men dejligt at vi er nået frem til vores bestemmelsessted i god tid, på trods af et par udfordringer undervejs.
De næste dage bruger vi i Auxonne på at slappe af, gøre båden ren og rigge af. Lørdag går turen mod Danmark efter en skøn tur med masser af oplevelser og rige på kanalsejladserfaringer.
dav

dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *